25 Şubat 2010 Perşembe

Sobiyet hemde cok kolay






Bu defa hazir baklava yukasiyla sobiyet yaptim:) Hic bu kadar kolay olmamisti, bu isi sevdim:) Iste ev yapimi pratik sobiyet tarifi...

Malzemeler:

1 paket baklavalik yufka
3 su bardagi sut
1/2 cay bardagi irmik
400-500 gr. tereyag (ben 350 gr. kullandim ve az geldi)

Serbeti icin:

2,5 su bardagi seker
2,5 su bardagi su
Bikac damla limon suyu

Yapilisi:

Sutun icine irmigi ekleyip ateste pisirin. Muhallebi kivamina gelene kadar cirpma teli ile karistirin. Sonra altini kapatip sogutun.
Paketin icinden yaklasik 24 yufka cikiyor. Bu 24 katli yufkayi 7 cm lik kareler seklinde kesin (ben cetvel kullandim, boylece daha duzgun oluyor).
Her bir karenin icine 1 tatli kasigi hazirladiginiz kaymaktan koyun. Bir kosesini diger kosenin uzerine dogru kapatip muska seklini verin (resimdeki gordugunuz sekilde dizin). Tereyagini eritin ve sobiyetlerin uzerine dokun. 180 derece firinda kizarana kadar pisirin. Buarada sobiyetler firindayken, serbetini hazirlayin. Sobiyetler ciktiktan sonra uzerine serbetini dokun ve fistikla susleyip servis edin.
Kolay gelsin:))!!!

Not: Bu tatlida ilk sicakligi cikacak ve serbeti sicak olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder